~KENALAN SHHS~

29 April, 2009

~TOLONGLAH BACA~



Menjelang sehari sebelum Hari Ulang tahun pernikahan aku yang ke 6......

Seperti biasa aku bangun awal pastu kejutkan my hubby... Demam aku & hubby dah kebah. Cuma sesekali kami masih terbatuk2 dan aku masih tak hilang selsemanya. Baby MaIyRa lak dah betul2 sihat. Ceria jer dia dari hari semalam. Lepas minum pagi, aku n hubby kuar kerja. Hari ni hubby aku kena gih 'outstation'. Itu istilah kalo kat ofis aku lah kann.. Tapi istilah kat tempat keje hubby aku kene 'gi bawa budak'. Al maklumlah, dia pendidik. Aku nih anak didik jer.. Dulu ader gak mintak2 masuk maktab, tp mgkin bukan rezeki aku nak jd pendidik agaknya.. Rezeki aku cuma nikah dgn pendidik... Aku redha...ahakksss....

Hubby aku kene gih 'Lepeh' (org phg sebut gitu rr....ihikss...) atau dgn bahasa bukunya Kuala Lipis. Alah kampung nyer penyanyi 'tersohor' Malaysia tuh... Datin Sri Dato' Siti Nurhaliza binti Taruddin.. Itu panggilan mengikut gelaran yg betul lah kann tuk rakyat negeri Pahang... Mungkin ramai org tak berapa reti dgn nama2 gelaran nih, tp aku nih sbb dah terlalu terbiasa dgn mende2 gini, tuh yg terlebih arif tuh...heheheh...

Tapi hubby aku tuh gi ke sana tak ler lama sgt pun. Sok ptg balik r dia. Mcm pegi Bera aritu, skjp jer gakkss. Aku kat sini doakan agar anak2 murid dia berjaya menjuarai pertandingan yg mereka sertai itu kelak.. Sian gak tgk bebudak tuh penat2 berlatihkan. Sesekali aku rasa jiwa aku nih cam jiwa pendidik lak....heheheh... Agaknya sbb byk sgt dgr cerita sal sekolah dr hubby aku kot....:-p

Weh... byk lak aku sembang... sbnrnya aku nak minta tlg korang yg selalu atau sesekali singgah kat blog aku nih... Tlg r bg idea ke aku nak beli apa tuk hubby aku smpena anniversary kami yg tinggal tak berapa ari jer lg nih... Aku takder idea lahh... Tolonggg rrrr...!!!




7 UNTUKKU:

Fadh said...

ha ha ha awok bagi dia madu...bukan madu yg kawin lagi tue...madu lebah...baik untuk kesihatan dia...xpun awok bagi dia sesuatu yang akan selalu berada di sisi dia...cthnya jam tangan, tali leher, pen, dompet, laptop...ah susah2 sgt awk beli jek benda2 yang disuka he he he

AbQar|'s said...

bagi dia jet pejuang...keh keh keh...

Ena said...

oooo nak mintak tlg ni.. igt kan ape tadi ekeke.. ermm disebabkan enibeseri so akak kena beli sesuatu yg melibatkan kedua2 pihak cam aksesori umah atau keta ke.. jam tgn pun ok gak.. dompet ke..

Shinta Musraika said...

minyak wangi? emn.. tapi ku slalu nak hadiah kat hubby ku kata dgn dia.. " ku budget seratus.. nanti kita shopping hadiah untuk ayang.." ku panggil ayang hek.. then gi la jejaln.. dia carik sendiri ape yg dia suke. ku nak beli ape2 kat dia taku membazir jer kalau menda tu dia tak brape guna atau tak ngam cita rasa dia.. ku punya bestday pon dia wat mcm tu hehehe... tapi aneberseri plak biasanya kami bantai makan kat luar jer takde exchange give :)

Ena said...

kak, pe kata kak masak sedap2 yg spesel kan then kak tempah kek n bg dia bingkai gambar akak ngan dia yg paling akak ske then akk tempahla tulisan pe yg akk nak luahkan pd dia.. kompem dia syahdu punye kak... nampak simple tp amat terlekat di ati punye kak..

manje said...

salam

emm kita cadangkan, baju kemeja, suar slack, tali pinggang dan juga dompet... boleh juga tambah 'necktie'... set lengkap :) utk g keje

Anak Sepat said...

Bagi je ape2. dia terima je. bukannya pemilih sangat orangnya kan?....ilal liqa'

~TDD~