~KENALAN SHHS~

24 April, 2009

"Kembali Normal"





Hooreeyyyy..... handphone aku dah kembali normal... normal cam lain2 hp org lain yg still normal....ahakksss...;p aku ingat dah kene ganti baru dah hp aku tuh...huh... sib baik boleh repair... melayang r duit aku dlm RM150 tuk repair hp tuh....

Korang nak tau apa yg rosak... Haaa... nih dia mende yg rosak nyerrr....hampesss tul....




mende nih namanya lcd flat skrin....huh... hp pun ada lcd gitu...

Kalo korang nak tau ader lah jugak citer klakor masa aku gih kedai repair hp tuh... adoii aii...mcm2...

Aku sampai kat kedai tuh dlm kul 5 lebih rr... Aku dah set ngan hubby aku nak gih pas keje kann... Hubby aku lak ajak aku gih kedai org melayu...katanya nak tolong org melayu....

Insiden di kedai....

Budak kedai : Iyer kak boleh sy tolong..
Aku : Boleh repair tak hp nih dik (sambil menunjukkan hp aku)
Budak kedai : Naper hp akak nih (sambil mengambil hp dr tanganku)
Hubby : Dia nyer skrin dia pecah lah..
Budak kedai : ohh...jap ekk (menoleh keblkg n menunjukkan hp ku pd tokey nyer)
Aku & hubby : (duduk dikerusi yg disediakan)
Budak kedai : (berpusing ke arah kami) ...boleh kak dlm sratus nam puluh...
Aku : (memndang hubbyku) ...ok r dik, lgpun sy nak pakai cpt...
Budak kedai : (tersenyum sambil memusing kblkg & b'diri d dpn meja tokey nyer)
...5minit berlalu...
Budak kedai : (memblkngi kami & b'diri d dpn meja tokey nyer)
....10 minit berlalu...
Budak kedai : (memblkngi kami & masih b'diri d dpn meja tokey nyer)
....15 minit berlalu....
Budak kedai : (memblkngi kami & masih terus b'diri d dpn meja tokey nyer)
....20 minit berlalu....
Aku : dik lama lg ker tulis bil tuh...
...seme mata pekerja menoleh ke arah kami...
Tokey : spare part ader kiter terus buat cik...
Aku : Lah.... ingatkn tulis bil td... patut ler lama benor...
Hubby : (tersenyum simpul...:))
....bdk kedai mohon maaf & minta tggu sampai hp siap di repair....

Adusshhh.... aku ingat kene tinggal dulu hp aku n siap dlm 2 3 ari ker...;-p alih...alih...

hurmmm... kalo korang apa reaksi korang...??

By the way, sbb tak nak pisang berbuah dua kali... aku dah beli 1 lg hp yg bese2 jer utk aku kut2 lah rosak lg hp aku lepas2 nih... tak sunyi ngat dunia aku kann... kan aper kan...masa hp aku tak leh guna br nih, byk tul missed call n sms masuk tp aku tak tahu pun sesapa yg antor... tuh yg tension tuh...

Ni r hp yg aku dah sambar tuh....murah jer.... 


.


Ok r korang... sampai sini dulu rr... akhirnya...
"jgn biarkan hidup anda diselubungi...

m
i
s
s
e
d
 
c
a
l
l


ngeh..ngeh...ngeh....!!!


4 UNTUKKU:

LoVEaQshA said...

Yeyeye..
Hp akak dh ok,nti lehla kita cntinue sms erk...
Tp xper dh ada penggganti br erk..
Cayala!!

izzi-income said...

oklah dah standby satu lagi. akupun pakai 2, satu line dan satu prepaid. senang.

ima shhs said...

Zura : jom r cntinue ber'sms' ekekeke...

ima shhs said...

izman : tulah ngko, tak nak 2 kali susah kann...

~TDD~