~KENALAN SHHS~

25 March, 2009

SELAMAT HARI LAHIR ABAH !!

Semalam, tanggal 24 Mac, 2009 genap usia abah aku 61 tahun.....

Alhamdulillah abah masih kuat menempuh kehidupan ini... masih mampu menapak... masih manis senyumnya... masih indah bait katanya...masih penuh aktiviti hariannya....:))

Tiada apa yg mampu aku berikan pada abah... cuma sedikit sambutan kecil untuk mengenang hari itu... Itupun aku buat secara tergesa2 dgn bantuan dari mak, adik2 aku dan pak sue (Thanks uuaollss...:))

Beli sate kat restoren sate yg paling terkenal dan paling best di bandar kelahiranku ini...n beli kek kat secret recipe....sume bestt...!!

Yang aku nak kongsi kat sini adalah gambo2 makanan yg dah masuk perut aku smlm...:p

Inilah kek yg aku beli kat secret recipe.... Kek Chocolate Indulgance...best sgtt !!




Ni lak kotak kek tuhh...





Ini lak kotak kek chocolate moist & walnut brownies chocolate....
aku tapau 1 pieces tiap 1 utk mak aku n hubbyku....






Resit pembelian kat secret recipe.... berbaloi beb !!





Sate nilah yg paling sedap kat sini....








Aku beli sate ayam, daging n hati....(harganya leh tahan le jugak) tp aku leh terima sbb sate nyer tak der kulit langsung...seme isi blaka...Sedappp...!!!

Itu rr citer mlm smlm...Suker ati aku tgk abah tersenyum maniss... Lega ati aku sbb majlis berjalan dgn lancar n hubyy aku dh bacakan doa selamat utk majlis smlm...amin...
(kan bestt kalo seme adik-beradik aku ader... tp nak wt cengganakan...memasing ada tanggungjawab masing2kan)....

Anyway.... Selamat Hari Lahir Abah...!! Semoga panjang umur, sihat sejahtera, murah rezeki dan aman bahagia hendaknya....amin ya al awwal..

p/s : Selamat Hari Lahir gakkss untuk ketua unit aku pd 20 Mac, 2009...:-p

Adios !!

8 UNTUKKU:

Fadh said...

kita memang bertuah kerana masih memiliki seorang yang dipanggil ayah...selamat hari lahir pak cik...moga terus mendapat kesihatan tubuh badan dan mendapat lindungan-Nya...amin.

My Blog said...

kongsilah ngan akak cam enr leh dapat baby u tu.. berminat gak... mana tahua da rezeki kan..
skype akak : camarputih00
YM camarputih00
tapi YM takleh plak kat opis akak ni
atau email kat akak ya..
azlina_1976@yahoo.com

LoVEaQshA said...

zura pown nk gak petua tue..kgsila ngan zura skli..
dh thap frust sgt bila fmly mertua asyk perli2 jer..blog zura http://loveaqsha.blogspot.com
email/ym : syahira_zunida42@yahoo.com

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalau amik gambar kek tu dah kena potong lagi la terliur kitorg2 ni...hikss.....

ima shhs said...

Fadh :

Thanks a lot fadh...alhamdulillah, sy masih dlm golongan org2 yg bertuah itu..

Kak Lin :

Stkt nih sy dah add ym akak... Tgh pkir cara terbaik nak story kat akak nih... Insya Allah, semoga Allah mendengar doa akak satu hari nanti...

Zura :

Akak pun dah add ym zura... sama r.. akak akan cuba kongsi pengalaman akak dgn zura... Semoga Allah memberkatimu...

RM :

Tak sempat r nak amik gambo kek kene potong... Cepat sgt abis kek tuh...heheheh...

Adios !!

ILA said...

Makkkk oiiii!!Tgah diet ni..
tak pasal2 teringin nak gi S.R.btw..resepi mereka ada yg khas utk orang yg berdiet right??hehe..sgaja nak pujuk hati...

Dear Ima, semoga ayahanda mu di berikan kesihatan yg sempurna & terus di beri kebahagiaan bersama anak2, cucu2 serta orang yg di sayangi.Amin..

izman said...

moga ayah kamu sejahtera selalu disamping anak2 yg menyayanginya.

err.. sate sedap tu beli kat mane??

salam singgah.

ima shhs said...

ILA :

Hehehe... mmg sedap kek kat SR tuh...:p
Tima kasih atas doa utk ayahandaku...amin

IZMAN :

Thanks atas doa utk ayahandaku...amin

Nak sate sedap meh r dtg kat tmpt kiter...:p

Adios !!

~TDD~