~KENALAN SHHS~

01 July, 2009

~SEKADAR BERKONGSI~



Sunyi jerr blog aku sehari dua nih... Bukannya aper kann, banyak betul perkara yang berlaku kebelakangan ni buat aku tak sempat nak bercerita apa2 di sini. Tapi, dalam sibuk2 tu sempat jugak ler aku jengah2 member2 blogger semua yang memang 'best2' belaka...:))

Kadang2 tu banyak jugaklah perkara yang nak diceritakan di sini, tapi oleh kerana nak menjaga hati dan sensitiviti semua, aku padamkan niat di hati. Bimbang jugak kann, kang kalo salah2 'publish' cerita kang ada pulak yang berkecil hati dengan aku... Siapa sangat lah aku nih...:P

Macam2 manapun, kehidupanku tetap ku teruskan seperti biasa. Banyak juga rasa bimbang di hati bila dah beberapa jenis ubat telah ku beri pada anakku che maiyra (dengan nasihat doktor) tapi batuk nyer belum betul2 baik. Masih berbaki sesekali kedengaran bunyinya... Simpatiku pada che maiyra, mungkin petang nih aku dgn abah che maiyra akan bawa dia jumpa doktor pakar pulak... Kawan2 yg dah baca blog aku nih doa2 kan lah kesihatan che maiyra ekk...

Disebabkan takde citer menarik jd ari nih aku nak publishkan fakta menarik yang aku amik dari facebook abah che maiyra. Tak pasti korang dah pernah baca ke tak, tp kalau tak pernah tu cuba2lah ekk...Jangan segan silu tau...!! Aku sekadar berkongsi sahaja...:P

RAHSIA TARIKH LAHIR KAEDAH SAINS METAFIZIK

Mengungkap Rahsia Tarikh Lahir Anda Dengan Menggunakan Kaedah Sains Metafizik Dengan Ketepatan Sehingga 90%. Percayakah Anda, Tarikh Lahir Anda Menceritakan Segalanya...

Tips Mengenai Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir

1. PEMIMPIN
2. LEMBUT
3. KEMAS (CEREWET)
4. RAJIN
5. BOLEH BINCANG
6. ANGIN
7. PATUH
8. BISNES
9. GLAMOUR

Contoh : 08 07 1976

0 + 8 = 8

Maka kotak pertama adalah 8....
Kemudian campurkan kesemua nombor..

0 + 8 + 0 + 7 + 1 + 9 + 7 + 6 = 38

Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :

3 + 8 = 11

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi...

1 + 1 = 2

Maka kotak kedua adalah 2...
Selepas itu kotak pertama akan dicampur dengan kotak kedua....

8 + 2 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi...

1 + 0 = 1

Maka kotak ketiga ialah 1...
hasilnya...

8 : Bisnes
2 : Lembut
1 : Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna...

OK KAWAN2 SEMUA... SELAMAT MENCUBA !!

p/s : untuk ibu si aiman, terima kasih kerana meminjamkan tarikh lahirmu untukku publish kan di sini... Terima kasih daun keladi ekk...!!


8 UNTUKKU:

izman said...

nanti aku cuba test buat.

Ena Qaisya said...

ima...
moga maiyra cpt sembuh dr batuk...
aku pong batuk gak uhuks...

en_me said...

ghitewww erk..

ima shhs said...

izman : cuba jgn tak cuba...:p

ima shhs said...

ena : alhamdulillah, maiyra sudah beransur pulih...syukur pada Ilahi..

ima shhs said...

en_me : diriku sekadar berkongsi..:))

ummuabdullahsyaakir said...

thanks dgn info ni ^_^

ILA said...

ohhh..saya punya no 5...
memang jenis compromise..hehekk..
al maklum 'baik hati sangat'
..sampai bley di pijak2 oleh orang lain..huhukkkk:P

imma apa khabar???
kdangkala..tak semua perkara kita perlu luah di blog ini. betul tu..kena jaga sensitivity orang lain gakk...
jgn fikir blog sndiri..nak ltak sebarang 'rasa' .Lainlah kalau buku diary .Pas kita tulis & luah,bley ltak kat bawah katil.
blog ni..lebih kpd tatapan umum.. tuii takkk ima???
(sambil kenyit mata)

~TDD~