~KENALAN SHHS~

18 April, 2009

~BaBy mAiYrA kU~


Hurmmm... dah lama tak update gambo baby mAiYrA kat sini... Si mAiYrA tuh pun dah 6 bulan pn umo nya... Baru2 nih gih check up kat kinik, berat dia jer dah 7.8kg...tinggi lak 67cm...Haaa... korang rasa mcmana agaknya rupa Si mAiYrA tuh skrg nih...heheheh... Sure lah 'bulat' gitu... org tua2 kata 'semangat'....huhuhu....

Walaupun umo si mAiYrA tuh dah 6 bulan++..., tp aku still rasa tak caya jerkk yg aku nih dah jd ibu... ialah korang, 5 taun gak aku tggu baru dpt si mAiYrA tuhh... jenuh gak rr aku n hubby berusaha pelbagai cara tuk pregnant...huhuhu.... Tp agaknya usaha aku tu mgkin juga dgn berkat doa org tua aku n org tua hubby aku agaknya plus ada gak aku berkirim doa dkt 'big boss' aku yg gih wat haji kat Mekah masa tuh...:-)

Bercerita sal 'big boss' aku tuh mmg r aku rasa cam dihargai jerkk oleh seorg bos... Ialah korang, bos aku tuh kannyer calang2 org gak kalo korang nak tau... Tak perlu lah aku ckp dia saper...Tp depan nama dia tuh adalah beberapa gelaran yg mati idup balik pun takkan mgkin akan aku perolehi... kalo pingat dia tok sah citer ler panjangnyer blkg nama dia...heheheh...

Yg aku nak citer nih pasal itulah usaha terakhir aku stlh byk kali mencuba... Aku cuma terasa jujur jer hati masa tuh nak minta tolong ke 'big boss' aku tu tuk doakan aku berpeluang memperolehi zuriat satu ari nnt... Ialahkan, usaha tetap usaha kann... Nak gih sendiri ke Mekah tuh byk gakkss pakai ongkos nya....heheheh....

Tp kan korang... aku ingatkan sape lah aku nih utk 'big boss' aku tuh beria-ia nak amik tau pasal aku kann... mcm staff dia aku sorg jer kann... Alih2 lepas jer dia balik dr wat aji kat Mekah tuh, ms aku n kengkawan lain gih ziarah dia kat umah dia... gumbira jer dia bercerita. Dan salah satu citer dia ialah, dia rasa sgt bertuah n gumbira sbb dia sempat berdoa utk aku. Berdoa agar aku akan dpt zuriat aku n hubby satu ari nnt... Masa tuh rasa cam nak nangis jerkk... syahdu gitu..!! Ialah kann... ikutkan saper ler aku nih utk di ingat-ingati oleh 'big boss' aku yg kalo sebut nama jerkk org dah respect... Tp, aku n hubby cukup rasa bersyukur atas ingatan dari dia.... Alhamdulillah....

Beberapa bulan lepas tuh, aku disahkan hamil.... Bahagianya rasa masa tuh... Tapi penjagaannya 200 % kali ganda dari sblumnya lahh kann... Byk petua yg aku amalkann.... Dan genap 4 bulan usia kandunganku... stlh aku rasa ianya dah betul2 selamat di dalam kandunganku... Aku pun jmpa rr kan 'big boss' aku tuh n story ke dia yg aku dah pregnant 4 bulan. Aku ckp gak sori ke dia sbb tak beritahu awal2 coz takut pisang berbuah dua kali... Korang tau apa reaksi dia.... Mak aiii... tokozut denn... Gumbiranya dierrr.... Dia pun nasihat ke aku rr kan suh jaga diri n jaga mcm2 rr lagi kann... Pastu bangga jer dia bercerita ke officer2 dia..hiks..hiks...hiks... Dan lepas aku bersalin lg r dia bangga bercerita dgn seme staff kat ofisku....:-p

Dikesempatan ini ingin aku berterima kasih dgn sejujur-jujur ati utk 'big boss' aku tuh... Thank you so much..... Budi baik darimu akan ku kenang sampai bila2...:-))

Itu citer sblum Si mAiYrA tuh lahir rr kann... skrg dah 6 bulan ++ wehhh.... Mak aii...semangat sungguh budaknya.... Lenguh gak rr tangan aku n hubby mendukungnya...heheheh... Tak caya...!! Kalo tak caya tengok r kat bawah nih.....





Masa nih aku n hubby bawa Si mAiYrA kat tepi pantai... Alah pantai yg dekat umah aku tuh... Sronok jer dia tgk laut, tgk ombak, kena angin pantai...huhuhu...

Dari bulat matanya dah jadi kecik kena tiup dek angin...heheheh...




Haa.. nih lak AbAh Si mAiYrA tgh main air di gigi pantai gitu....hiks...hiks...hikss...




Nun jauh yg kecik jer nampak dlm gambo tuh ialah ToK (belah hubby) & ToK wAn (belah aku) Si mAiYrA... Diaorg tgh syok meredah tepian pantai.....




Masa nih sbnrnya belah petang kat tepi pantai tuh... Dlm entry yg lepas aku dah isi gambo pantai masa subuh kann... So, skrg nih gambo belah petang lah pulakk... Sronokk bangett !!

Oklah korang.... sampai sini dulu.... Ta ta... ti ti... tu tu....:-p

10 UNTUKKU:

AbQar|'s said...

maiyra..maintain bulatttt....caYAM MAIYRA KU...

ima shhs said...

Cdah : Huhuhu... cayang hadi jugerr...:p

izman said...

syukurlah.... doa dan usaha itu memang disuruh agama.

respek la kat boss ko.

Ena said...

hehehe
anak ena yg umo 4thn tu pun berat dia 12kg.. Maiyra masih leh kejo lagi tu ekekke

ima shhs said...

izman : mmglah gitukann.. usaha tangga kejayaan...!!

Big boss aku mmg bestt sangatt !!

ima shhs said...

Ena : Tulah pasal Ena... rasanya masa nih dah tambah lagi berat nyer tuhh...huhuhu...

neezareef said...

NAPE X BEJAYA NK TKR LINK

LoVEaQshA said...

akak terharunyer bc entry kali nie..
baiknyer big boss akak tue..
tuela kn zura hrp sgt lau ada org yg nk g mekah lehla tlg doakn zura prgnant 1ari nti..
lately hti cpt sgt tersentuh lau cite psl bby n prgnancy nie..huhu

ima shhs said...

neezareef : ntahlah.. dah cuba tp tak jd...anyway, kiter dah follow u rr...

ima shhs said...

Zura : Smoga hajat zura bakal dikabulkan Allah...amin

~TDD~